Pienoismalli junaratamaailma

Olen tekemässä pienoismallia junaratamaailmasta. Sen kokosuhde tulee olemaan 1:87 ja kun teen kaiken muun itse paitsi junat, radan sekä autot niin tämä tulee olemaan todella haasteellinen projekti kaikkineen. Tämän pienoismallin nuket tulevat olemaan korkeintaan 2cm korkeita, joten suurennuslasilla on käyttöä tässä työssä.

Näin pienen nuken teosta minulla onkin jo vähän kokemusta. Tuunasin nimittäin vähän aikaa sitten vanhaa puista joulukalenteria ja tein siihen pienet tontun ja lumiukon. Ne ovat hyvinkin 2cm korkuiset ja onnistuivat ihmeen hyvin.

80-luvulla lapsillemme ostettiin junarata. Rakensimme mieheni kanssa sille koko lastenhuoneen levyisen ison junaratamaailman. Se maailma tehtiin lasten leikeille ja hyvin se aina leikit kestikin.
Tässä maailmassa oli juna-asema ja asuinalue, jossa oli uimaranta ja usea omakotitalo piha-alueineen.

Tässä kuvia sieltä täältä suurta pienoismalli junaratamaailmaa kotonamme silloin 80-luvulla.


Kokosuhde tuossa junaratamaailmassa ei ollut niin tarkka kun nyt teon alla olevassa maailmassani tulee olemaan, sillä tuo oli tarkoitettu lasten leikkeihin.

Tämän tulevan junaratamaailman tarina sijoittuu 60-luvulle sillä lastemme junissa oli höyryveturi ja uusia junia en aio hankkia tätä työtä varten. Tarinassa juna ei kulje 'nähtävästi' rinkiä vaan se 'tulee esille tunnellista ja ohittaa harvaan asutun alueen häviten sitten jonnekin' 😀

Ihana projekti edessä  😀




 

Kommentit