Tyttöjen päivä

Tein kesän aikaan myös pienen tilatyön, jonka nimeksi tuli 'Tyttöjen päivä'.
Olen tähän pienoistyöhöni todella tyytyväinen. Tavoitin mielestäni tilaan tunnelman, jonka siihen alun alkaen tarkoitinkin.

Tapanani on ollut viettää lastenlasten kanssa juurikin tällaisia päiviä silloin tällöin, ja ehkäpä juuri sen vuoksi tilan teko oli varsin helppo toteuttaa. Liitän oheen videon ja tarinan ao. tilasta.

Toivotan Sinulle, lukijani, miellyttävää tuokiota videon ja siitä kertovan tarinani siivittämänä.



Tilaan liittyvä tarina
Mummon ja ukin lapset ovat jo muuttaneet omilleen ja niinpä mummo sai yhden vapaituneista huoneista harrastuksilleen. Mummon haaveista ja suurelta osin ukin toimesta huoneesta kehkeytyikin todella käytännöllinen ja kotoinen 'mummon kammari'

Tänään mummo on saanut tyttärentyttären luokseen viettämään kahdenkeskeistä 'tyttöjen päivää'. Heilllä on ollut tapana pitää 'tyttöjen päiviä' milloin missäkin merkityksessä esim. vaikka kaupoissa shoppaillen, mutta nyt tätä päivää vietetään mummolassa.
Ensin ollaan ulkosalla, katsellen ja tutkiskellen puutarhan ihanuuksia. Jossain vaiheessa on istuttu pihakeinussa rupattelemassa ja syöty siinä jäätelöt. Sisälle tultua on hieman höpsötelty tyttöjen tapaan ja muun muassa lakattu kynnet. Mummo on järjestänyt tälle päivälle vielä pienen yllätysenkin. Hän on hankkinut tytölle niin mieleisiä paljettituotteita. Hän osti paljettitossut heille molemmille ja tytölle vielä lisäksi paljettivyönkin.
Mummon kammarissa päivän touhut jatkuvat. Mummo kutoo lempituolissaan pientä puseroa. Tyttö touhuaa omiaan työpöydän ääressä. Ensin hän piirteli keppihevosistaan kuvia ja haeskeli sitten jotain googlesta mummon pikkunäppärällä tabletilla.
Työpöydällä on myös lastenkirja, jonka nimi on 'Pieniä hetkiä ikimuistoja'. Kirjan viehättävät kuvat ja kerronta virittävät keskustelua tytön ja mummon kesken. Keskustelutuokiosta muodostuukin sitten mukava ja lämminhenkinen, paljon tärkeitä asioita sekä mukavia muistoja tuleekin sitten kerrotuksi puolin ja toisin.
Ukki on touhunnut tovin keittiössä ja kutsuukin nyt 'tyttöjä' syömään. Tässä vaiheessa he toteavat, että heillä on ollut keskenään taas kerran todella ihana 'tyttöjen päivä'.

Kommentit